A Debrecentől mintegy 20 km-re, a Hajdúság szívében fekvő Nagyhegyesen kezdődött el a Nagyhegyes Hús Kft. története. A cég 2003-as alapítása után megvásároltuk az addig vágóhídként működő helyi húsüzemet, amelyet 2006-ban modern csontozóüzemmé alakítottunk át.
Jó minőségű termékeinkre folyamatosan volt kereslet, emiatt az alapítást követő években újabb és újabb, komoly fejlődést jelentő lépcsőfokokon mentünk keresztül. A nagyhegyesi üzem rövidesen szűkösnek bizonyult: világossá vált számunkra, hogy a további növekedés érdekében beruházásra van szükség. 2011-ben döntöttünk saját vágóhíd vásárlása mellett: az ideális helyszínt a közeli Hajdúdorogon találtuk meg. A költözés után a társaságunk profilja kibővült a sertések vágásával és húskészítmények – kolbászok, szalonnák és más disznótoros termékek – gyártásával.
A növekedés azonban nem állt meg, sőt felgyorsult. 2014-ben több mint 400 millió forintból modernizáltuk és bővítettük a hajdúdorogi telephelyet. Beszereztük Kelet-Magyarország egyik legmodernebb vágóhídi gépsorát és 1000 m2-rel bővítettük a raktárainkat. Még ebben az évben saját hűtőházat vásároltunk a Hajdúdorog melletti Hajdúnánáson. Az új létesítménynek köszönhetően 300 tonnával nőtt a fagyasztotthús-tárolási kapacitásunk, így megbízhatóbban tudtuk kielégíteni vásárlóink igényeit. A legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő dorogi húsüzemben napjainkban heti 3000 sertést vágunk és 50 tonna különféle húskészítményt állítunk elő.
A terjeszkedés az ország nyugati felében folytatódott. 2018-ban Siófokon vásároltunk húsüzemet, ahonnan jellemzően dunántúli szupermarketekbe és húsboltokba szállítunk. A partnereinek kiszolgálásának megkönnyítésére 2020-ban Budapesten nyitottunk egy depót. Jellemzően a fővárosba és az agglomerációba indulnak innen Dorogi termékekkel megpakolt hűtőkamionok.
2019-ben újra a keleti régió kapott főszerepet. Újabb húsfeldolgozó üzemet vásároltunk, ezúttal Hajdúszoboszlón. A korszerű technológiával felszerelt vágóhídon heti száz marhát vágunk és csontozunk, emellett 40 tonnányi félsertést csontozunk ki és dolgozunk fel.
Hajdúszoboszló ad otthont legújabb fejlesztésünknek: 2021-ben zöldmezős beruházás keretében egy új vágóhíd építésébe fogtunk. Az 5200 négyzetméteres komplexum vágóhíd és logisztikai központ lesz egyben, várhatóan további lökést adva társaságunk növekedésének.
Húskészítményeinket részben saját márkanevünkön, Dorogi termékcsaládként forgalmazzuk. Magyaros fűszerezésű, házias ízvilágú kolbászok, hurkák, májasok, virslik, szalonnák, tepertőkrémek, disznósajtok, füstölt húsok és többféle kiszerelésű zsír található meg a kínálatunkban. A Dorogi termékcsalád védjegye vásárlóink számára egyet jelent a friss, finom és természetesen mindig kiváló minőségű húsárukkal.
A vásárlók a Nagyhegyes Hús Kft. termékeivel találkozhatnak továbbá a Metro, a Coop és Mirbest cégcsoport saját márkás húsféleségei között.
Saját logisztikai hálózattal, teherautóflottával és szerelőműhelyekkel rendelkezünk, amelyekkel az egész országot le tudjuk fedni. Termékeink így gyakorlatilag bármelyik élelmiszerboltba eljuthatnak.
100%-ban magyar tulajdonú vállalatként fontosnak tartjuk, hogy működésünkkel ténylegesen erősítsük a hazai gazdaságot. Húsüzemeinkben és a logisztikában 350 családnak adunk megélhetést – ez a szám a hajdúszoboszlói gyárberuházás átadása után még nőni fog.
Az elő sertéseket kizárólag magyar gazdáktól vásároljuk, a többségükkel hosszú évekre nyúlik vissza az együttműködésünk. 2018-ban létrehoztunk a saját sertésintegrációnkat, ami a gazdák számára biztos és kiszámítható piacot – és persze jövedelmet – jelent, számunkra pedig garantált, folyamatosan ellenőrzött minőségű sertéseket.