Tovább feldolgozott marhahús termékek prototípusainak kidolgozása komplex előállítás technológiai módszerekkel
Kedvezményezett neve, címe:
NAGYHEGYES HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4200 Hajdúszoboszló, Debreceni útfél hrsz. 0639/24.
Projekt címe: Tovább feldolgozott marhahús termékek prototípusainak kidolgozása komplex előállítás technológiai módszerekkel
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00356
Szerződött támogatás összege: 280 917 790 Ft
A támogatás mértéke: 45%
A projekt tartalma: A NAGYHEGYES HÚS Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00356 azonosító számú pályázat nyerteseként, a projektet a kiírás követelményeinek és saját vállalásainak megfelelően hajtja végre. A projekt kivitelezéséhez 32 %-os önerőt, azaz 199 763 768 forintot biztosít. A projekt megvalósítás során a kedvezményes hitel összege 143 580 202 Ft. A beruházás várható befejezési dátuma: 2020. november 30.
A projektben létrejövő új termék/technológia/ prototípus új műszaki, tudományos eredmény kidolgozásával jön létre. A tervezett projekt hozzájárul az „Egészséges és helyi élelmiszerek”, előállításához, mivel széles körű termékportfólióval rendelkező prototípusok jönnek létre, valamint két nemzeti kincsünk a Magyar Tarka, és a Magyar Szürke Marha fajta presztízsét is széles fogyasztói körökben növelheti. A fejlesztési tevékenység során az alábbi prototípus termékcsoportok kidolgozását tervezik:
- Szárazon/nedves érlelt marhahús szeletek, védőgázban/vákuumban csomagolva
- Hazánkban elsőként komplett marhahús sous vide termék portfólió
- Szárazáru termék portfólió hagyományos füstöléssel és érleléssel
- Összetett tartósítási módokkal gasztronómiai specialitás- a Pastrami termék és technológia
A fejlesztés sikeres végrehajtása éreztetni fogja hatását az egész termékpálya vonatkozásában. A széleskörűen felhasználható genotípusok és az egyes hasznosítási irányokat (hústípusú, tejelő, vegyes hasznosítású szarvasmarha fajták) figyelembe vevő termékfejlesztésből következően, a prototípus termékek gazdag portfóliójának köszönhetően javítják az egész ágazat jövedelmezőségét. A projekt lehetőséget kínál a húsfeldolgozó ágazat számára, hogy a kiváló minőségű portékáit ne kizárólag alapanyagként, hanem magas hozzáadott értékkel rendelkező termékként értékesítse. A kiváló minőségű termékprototípusok segítségével, a fejlesztés nem titkolt célkitűzése szerint, növelni kívánják az egy főre jutó, ma még elhanyagolhatóan kevés, marhahús termékek fogyasztását a hazai lakosság körében.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.02.28.